.......................................................................................* ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων... *

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". ...............Γκαίτε.
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ο Ελληνοαμερικανός Τζιμ Γιαννόπουλος (από Αρκαδία) στο τιμόνι της Paramount

Ο 65χρονος επιχειρηματίας, μετά από 25 συναπτά έτη ως επικεφαλής της Fox Film, τώρα θα ηγηθεί ενός άλλου τεράστιου κινηματογραφικού στούντιο

Συνεχίζοντας την... παράδοση που θέλει τους Ελληνοαμερικανούς να καταλαμβάνουν επιτελικές θέσεις στο Χόλιγουντ, το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε πως ο βετεράνος της Fox Film, Τζιμ Γιαννόπουλος θα αναλάβει τo τιμόνι της Paramount Pictures ωςCEO! 
Ο 65χρονος Γιαννόπουλος, όπως κι ο επίσης συμπατριώτης μας Σπύρος Σκούρας [το πάλαι ποτέ αφεντικό της 20th Century Fox] πλέον μπορεί να θεωρείται κι επισήμως... movie mogul (σ.σ: αμερικανός όρος που σημαίνει "μεγιστάνας στον χώρο του θεάματος), καθώς μετά από 25 συναπτά έτη ως επικεφαλής της Fox Film, τώρα θα ηγηθεί ενός άλλου τεράστιου κινηματογραφικού στούντιο, το οποίο υπό τις οδηγίες του αποχωρήσαντα Μπραντ Γκρέι είχε πάρει... την κάτω βόλτα.
Η "μαμά" εταιρία της Paramount, η Viacom, πήρε την απόφαση να απολύσει τον Γκρέι καθώς η οικονομική απόδοση των στούντιο ολοένα και μειωνόταν, ειδικά μετά το "κάζο" πολυέξοδων ταινιών όπως τα «Χελωνονιντζάκια ΙΙ», «Αμερικανίδα ρεπόρτερ» και«Zoolander 2». 
Η ιστορία της οικογένειας Γιαννόπουλου πάει πίσω στη δεκαετία του '50, όταν ο πατέρας του Νίκος, έφυγε από την Αρκαδία και βρέθηκε στις ΗΠΑ ως μετανάστης και δημιούργησε εκεί τη δική του επιχείρηση με ανταλλακτικά εμπορικών πλοίων, ενώ η μητέρα του Μαρία είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.





___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου